Kerekes Andrea - Asztrológus és Családállító Terapeuta

 

A születési képletünket egy tükörhöz tudnám hasonlítani, amit folyamatosan tisztogatnunk kell, ha egyre élesebb és világosabb képet szeretnénk kapni önmagunkról és a minket körülvevő világról. Ez a bizonyos világ minden egyes ember esetében más és más, hiszen mindenki saját, egyedi, különleges módon látja és érzékeli azt, és mindenki saját, egyedi tapasztalatokkal rendelkezik. Nincs két egyforma ember, ahogyan nincs két egyforma horoszkóp sem. Hiszen az, hogy valaki például a Kos jegyében született, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan, mint a többi Kos, hiszen egy horoszkópban a Nap állása csupán egy dolog, rengeteg más tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Egy asztrológiai tanácsadás során számomra az a legfontosabb, hogy a kérdező lelke megnyugodjon. Ehhez a nyugalomhoz folyamatos felismeréseken keresztül vezet az út, ezért a hangsúlyt én a tudat alatt rejlő érzelmekre és energiákra fektetem. A horoszkóp segítséget nyújt azok számára, akik egyre tudatosabbá akarnak válni. Éppen ezért, miközben beszélgetek a hozzám fordulókkal, gyakran érintek fájdalmas területeket, még ha mindezt a legnagyobb tisztelettel teszem is. Ahhoz, hogy létrejöhessen a szeretet állapota, tisztánlátásra és bizonyos lelki folyamatok megélésére van szükség. Sokszor éppen arra, hogy végre megengedhessük magunknak azt, amit egyébként soha nem engedünk meg.

A lelkünknek is van árnyéka. S itt, az árnyékban találhatóak azok az érzelmek, melyek kifelé nem nyilvánulnak meg. Jelen vannak, bennünk vannak, de mivel nem éljük ki őket, egyszerűen nem ismerjük el, hogy hozzánk tartoznak. Így ezek az érzelmek, ezek az energiák kénytelenek más embereken keresztül vagy külső események képében megnyilvánulni. Nem maradhatnak örökké a lelkünkbe zárva! Ezért kívülről jönnek, s azt üzenik, hogy: "Hahó, itt vagyok! Nem véletlenül találkozol velem! Én is a Te részed vagyok! Ismerj fel és foglalkozz velem!" Én annak az asztrológiának vagyok a híve, ami elsősorban ezekről a találkozásokról szól. Az a célom, hogy a kérdező harmóniába kerüljön önmagával, mert ha harmóniában van önmagával - azaz tudja, ki ő, s el is fogadja magát úgy, ahogy van, feketén-fehéren -, akkor harmóniába kerül a környezetével is.

Kapcsolatainkon keresztül gyógyíthatjuk meg magunkat, de mielőtt ez bekövetkezik, sajnos általában megbetegítjük egymást. Az elemzések során gyakran azon is dolgozunk, hogy a kérdező lélekben rendezni tudja bizonyos kapcsolatait. Mert ha lélekben, önmagán belül rendezni tudja, akkor mindent megtett, amit meg kell tennie. Egy kapcsolat rendezéséhez nincs feltétlenül szükség a másik emberre! A lényeg az, hogy a változás bennünk jöjjön létre! És ez azokra a kapcsolatokra is vonatkozik, ahol a másik fél már nem él. Ha kommunikálni akarunk velük, akkor nem szellemidézésre kell mennünk, hanem a saját lelkünk mélyére!

Tehát amikor valaki asztrológiai elemzést kér tőlem, azt én úgy fogom fel, hogy tulajdonképpen egy oldási folyamatban, egy gyógyulási folyamatban szeretne részt venni. Ezért az én fogalmi rendszeremben az asztrológiai elemzés egyben lelki terápiát is jelent, sőt, ebben rejlik valódi értelme! A horoszkóp szimbólumrendszere segít a lelkünk mélyén zajló drámák tudatosításában, valamint segít elérni azt, hogy részekre szakadt személyiségünk darabjai végre békében élhessenek egymással.

Minél többet foglalkozunk születési (más néven radix) képletünkkel, annál inkább elmélyül önismeretünk, s annál inkább képesek leszünk kiaknázni erőforrásainkat. Azaz megvalósítani álmainkat, kifejezni és érvényesíteni önmagunkat, használni adottságainkat. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy élvezni tudjuk az életet, és örülni tudjunk saját, különleges kis világunknak. Mert ez a lényeg! A fejlődni akarás szerintem másodlagos, hiszen szeretet nélkül úgysem sokat fejlődhetünk. Az önmagunk felé tanúsított szeretet hiányában más érző lényeket sem leszünk képesek szeretni. Ez pedig betegségekhez, problémákhoz, szenvedéshez és az életből való kiábránduláshoz vezet. De bármikor megfordulhatsz, azaz megtérhetsz, hogy új irányokra lelj! S ha szükséged van arra, hogy keresés közben valaki néha megfogja a kezed, akkor fordulj hozzám bizalommal, mert én szívesen elkísérlek egy darabon!

Asztrológiai tanácsadás

Ha szeretnéd elkészíttetni a horoszkópodat, akkor először is meg kell tudnod a születésed pontos idejét. Nem érdemes megelégedni a szülőktől kapott válasszal, bár ebből már legalább ki tudunk indulni. Érdemes viszont felkeresni (akár telefonon) azt a kórházat, ahol születtünk, mert a bábakönyvben szerepel minden fontos adat a születésünkről. Minimális költség ellenében megkeresik nekünk, s máris közelebb jutunk a valósághoz.

A bábakönyvben is általában kerekítve szerepel a születésünk ideje, s mivel az asztrológiában 1 perc eltérés is jelentősnek számít, meg kell próbálnunk még ennél is pontosabban beállítani. Ehhez néhány olyan esemény lehetőleg napra pontos dátumára van szükség, melyek nagyon fontosak számunkra. Például: házasságkötés, gyermek születése, egy szeretett személy halála, költözés, betegség, műtét, baleset, válás. Az ehhez hasonló eseményeket ugyanis horoszkópunk sokszor egészen pontosan, s többféleképpen is jelzi. Ha rátalálunk ezekre a bizonyos jelzésekre, akkor utólag is lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk a pontos születési időt.

Ha valaki nem érzi szükségét annak, hogy pontosítsuk a képletét, mert már pontosította neki valaki más, akinek megbízik a tudásában, akkor szívesen dolgozom a megadott időponttal is.

Ha valaki nem kér tanácsadást, csupán a születési idejére kíváncsi, akkor is örömmel elkészítem a pontosítást.

A születési horoszkópot más néven radix horoszkópnak nevezzük. Amiről biztos, hogy szó esik a tanácsadáson:

 • személyiséged felépítése (karaktered ábrázolása)
 • életed alap témája (mi az, ami számodra a legfontosabb, milyen szemüvegen keresztül látod a világot)
 • életed legfőbb célja (az irány, amerre haladsz, s ahová életed végére mindenképpen eljutsz)
 • hogyan tudod magad kibontakoztatni (önkifejezés, képességek, adottságok)
 • külső és belső határaid (félelmeid és akadályaid)
 • feladataid az életben (azok a területek, ahol a legtöbb fejlődésre, s a legnagyobb tudatosságra van szükség)
 • lehetőségeid az életben (melyeket csak meg kell valósítanod)
 • szüleiddel való kapcsolatod (amit ha szükséges, rendbe kell hozni, sosem késő, bármikor megteheted)
 • ismétlődő jelenségek és témák a családban (családdinamikai elemek, lelki összefonódások)
 • előző életből hozott tapasztalatok (ahonnan jöttél, s ahová tartasz)
 • tudatalatti késztetések (tudatosulásra várva)
 • aktuális energetikai - és lelkiállapotunk (az esetleges konfliktusok mélyebben rejlő okai)
 • az elkövetkezendő 1 éved várható energetikája (milyen folyamatokra számíthatsz a jövőben, s mit tehetsz annak érdekében, hogy minden a legnagyobb rendben legyen)

Ha azt szeretnéd tudni, hogy milyen energia vesz majd körül az elkövetkezendő 1 év során, milyen területeken számíthatsz jelentős eseményekre, s mire kellene fektetned a hangsúlyt, akkor elkészítem a szolár horoszkópodat, megnézem a tranzitjaidat (aktuális bolygóállások összevetése a születési horoszkópoddal), s még további három módszert alkalmazok.

Ezekkel a módszerekkel megállapítható, hogy mi egy-egy időszakod fő témája, s melyek azok az életterületek, ahol meghaladhatod - s meg is kell haladnod! - saját magadat. Felismerhető, hogy nagyjából milyen lelkiállapotban vagy, s látható, hogy milyen energiák erősödtek fel benned az utóbbi időben. Meg kell értened, hogy mi annak a folyamatnak a lényege, amin éppen keresztülmész, s tudnod kell, hogy milyen választási lehetőségeid vannak a jövőben! Aktuális bolygóállásaid (azaz a tudatalattid!) szembesítenek azzal, hogy hol tartasz, s hogy milyen feladatok várnak még rád.

Részletesen megbeszéljük, hogy milyen jellegű energiákra számíthatsz, s elmondom, hogyan tudod ezeket az energiákat a leghatékonyabban felhasználni.

Felhívom a figyelmet arra, hogy pontos előrejelzést csak pontos születési idővel rendelkező személynek lehetséges adni! Egyetlen perc eltérés is okozhat némi pontatlanságot. De ami a lelki folyamatok megélését illeti, azok biztos, hogy bekövetkeznek, ezért a magam részéről nem hiszem, hogy túl sokat kell foglalkozni az idővel. A lélek egyébként is lassan dolgozik. A legjelentősebb változásokat évek hosszú során át éljük meg.

Tehát nem az a kérdés, hogy mikor lesz pénzem, munkám, párkapcsolatom stb., hanem az, mi mindent kell tennem annak érdekében, hogy legyen!

Érdemes többször is - akár rendszeresen - szolár tanácsadást kérni, mert rengeteg hasznát vehetitek a gyakorlati életben!

Ha egy kapcsolatról szeretnénk többet megtudni, akkor szinasztriát készítünk. Ez azt jelenti, hogy két ember születési horoszkópját egymásra helyezzük, s megnézzük, hogy kettejük bolygói és házcsúcsai hogyan hatnak egymásra.

Elkészítem a két ember kompozit horoszkópját is (ilyenkor a két radixból egy közös horoszkóp jön létre), hogy még több információval gazdagodhassunk.

Feltárul előttem, hogy miben segítik, s miben hátráltatják egymást, milyen változásokat idéznek elő egymásban, mi a közös feladatuk, mik a nehézségek, mik a legfőbb tanulnivalók stb.

Nemcsak párkapcsolati kérdések esetén érdemes szinasztriát készítenünk, hanem más jellegű, ám fontos kapcsolatainkat illetően is. Vizsgálhatunk például testvéri, baráti vagy szülő-gyermek kapcsolatot is.

Nagyon fontos, hogy amennyiben két felnőtt ember horoszkópjáról van szó, a tanácsadásra nem kötelező eljönnie mind a két embernek, viszont mindkettőjük engedélyére szükségem van! Csak akkor készítem el a másik fél horoszkópját, ha a szóban forgó személy beleegyezett abba, hogy kiadják nekem az adatait!

Ha saját tudatalatti világunkban szeretnénk még mélyebbre ásni, akkor érdemes elkészíteni néhány perszonár horoszkópot.

A jegyek által képviselt 12 belső szerepszemélyiség mindannyiunkban megtalálható. Olyan, mintha 12 részre szakadt volna a lelkünk. Ezek mindegyikét elképzelhetjük külön személyekként. Hol az egyik kerül előtérbe, hol a másik, egy biztos: mindegyiküknek eljön az ideje. Minden ember lehetőséget kap élete során arra, hogy felismerje tudatalatti késztetéseit. S hogy ez miért fontos? Mert eligazodni a világ(od)ban csakis tudatosan lehet. Amíg nagyrészt tudatalattid irányít, több nehézségre számíthatsz.

Ha szeretnéd jobban megismerni belső szerepszemélyiségeidet, kérlek, válassz az alábbiak közül hármat! Egy konzultáció során ennyire van időnk. Először mindenképpen az uralkodó bolygónkat érdemes választani, valamint a Holdat és a Plútót, mert ez a három bolygó jelképezi belső világunk árnyoldalának legnagyobb és legfontosabb részét.


Hold-perszonár

A radix horoszkóp mellett a Hold-perszonár adja a legfontosabb információkat egy ember belső világáról. A következő kérdésekre ad választ:

 • Hogyan viszonyulok az érzésekhez?
 • Hogyan viszonyulok lelkem női (jin) oldalához?
 • Milyen a bennem élő kisgyermek, és én hogyan viszonyulok hozzá?
 • Milyen szerepet játszik életemben az anyaság?

Plútó-perszonár

A Hold-perszonár mellett rendkívül fontos a Plútó-perszonár is, mert nagymértékben befolyásolja az ember életét, illetve mélyről jövő információkat hordoz. A következő kérdésekre ad választ:

 • Mi az, amitől függök? Milyen elképzelésektől, ideológiáktól és képektől?
 • Milyen konfliktusokra számíthatok az élettagadó, életellenes energiákkal szemben?
 • Milyen formában találkozom az Alvilág Istenével?

Szaturnusz-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Milyen szerepet játszik életemben a törvény?
 • Milyen területen kell magasabb megbízatást teljesítenem?
 • Milyen területen kell mindenképpen felelősséget vállalnom?
 • Mi az, amit meg akar nekem tanítani a sors? És mi az, amit én magam nem akarok megtanulni?
 • Mire vagyok hivatott az életben?
 • Milyen területeken találhatom meg a hivatásomat?

Vénusz-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Hol találok biztonságra, és hol érzem magam bizonytalanságban?
 • Milyen szerepet játszik életemben az érzékiség és a szexualitás?
 • Képes vagyok-e élvezni azt, amit az élet ad?
 • Hogyan viszonyulok a társamhoz és az ő világához?
 • Hogyan viszonyulok a többi emberhez?
 • Milyen problémák merülhetnek fel a házasságomban, illetve párkapcsolatomban?

Mars-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Milyen erővel rendelkezik a bennem élő harcos?
 • Hogyan viszem keresztül az akaratomat a világban?
 • Hogyan vezetem le az agressziómat?
 • Hogyan harcolok? Gyáva vagyok vagy bátor?
 • Milyen eszközöket használok a harc során?

Merkúr-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Hogyan tudom kifejezni a gondolataimat?
 • Mennyire vagyok rugalmas?
 • Mennyire vagyok gyakorlatias?
 • Milyen a kommunikációs készségem?
 • Mennyire fontos számomra az intelligencia?
 • Hogyan állok ki a külvilág elé?
 • Hogyan viselem az életem során felmerülő kényszerítő körülményeket?
 • Mihez kell alkalmazkodnom? És mit kell elfogadnom anélkül, hogy megváltoztathatnám?

Jupiter-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Milyen értelmet tulajdonítok az életnek?
 • Milyen formát ölt a bennem élő gyógyító?
 • Milyen szerepet játszik életemben a vallás?
 • Mennyire tudok hinni?
 • Derűlátó vagyok, vagy inkább pesszimista?

Uránusz-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Az élet mely területein kell felszabadítanom magam a lényemet fogva tartó kötelezettségek alól?
 • Hol kell, azaz hol vagyok képes megvalósítani a szabadság és függetlenség témáját?
 • Mennyire vagyok képes - önként vagy kényszerűségből - eljátszani a Bolond szerepét?
 • Bátran rálépek-e a járatlan és ismeretlen utakra?

Neptunusz-perszonár

A következő kérdésekre ad választ:

 • Életem mely területén tudom megépíteni a hidat a hazugságtól az igazság felé?
 • Melyik az az életterület, ahol megtapasztalom, hogy a világ pusztán szemfényvesztés és illúzió?
 • Melyik az a terület, ahol az érzékelhető világból átjuthatok egy érzékelhető világon túli birodalomba?
 • Hogyan viszonyulok a spirituális tapasztalatokhoz?
 • Milyen területeken kell leginkább önzetlen szeretetet gyakorolnom?

Ha egyetlen dologban szeretnél tanácsot kérni, akkor nincs más teendőd, mint röviden megfogalmazni, hogy miről is van szó. Lehet ez egy helyzet, amivel kapcsolatban nem tudsz dűlőre jutni. Lehet, hogy döntened kéne, de döntésképtelen vagy. Lehet, hogy pusztán kíváncsi vagy valamire. Bármilyen kérdés előfordulhat.

Ha azt szeretnéd, hogy csupán egyetlen konkrét életterületről beszélgessünk, erre is van lehetőség. Lehet ez akár:

 • a szülőkkel való kapcsolatunk (családdinamikai elemek, lelki összefonódások)
 • a munkával, hivatással való kapcsolatunk (hivatás mint életfeladat, igényeink és lehetőségeink, a számunkra leginkább megfelelő munkák)
 • a társainkkal való kapcsolatunk (párkapcsolati problémák, közösségi konfliktusok)
 • a betegséggel való kapcsolatunk (esetleges betegségeink lelki háttere, az egészséghez vezető út felismerése)
Asztrológia | Bejelentkezés
Kerekes Andrea Okleveles Asztrológus Terapeuta
Elérhetőségeink

(+3630) 655-3866 | sorskapu@gmail.com

facebook | youtube | vimeo
Copyright © sorskapu.hu 2014-2018. Adatkezelési nyilatkozat